Alertă! Zeci de tone de carne de pui cu salmonella au ajuns în România

Alertă! Zeci de tone de carne de pui cu salmonella au ajuns în România

Zeci de tone de carne de pasăre, pulpe și organe, care au ajuns în România, au fost confiscate și retrase de pe piață, fiind infectate cu salmonella.

Autoritățile Sanitare Veterinare au retras deja de la vânzare tone de carne cu salmonella. Potrivit directorului general al ANSVSA, Mihai Ponea, citat de stirileprotv.ro, este vorba de o cantitate mare de carne provenită din abatoare din Polonia care a fost pusă sub sechestru, conform Ziare.com.

"21 de alerte pe salmonella interititis cu proveniență în special din zona Poloniei. Avem o cantitate de produse din carne de pasăre, pulpe, organe, ele sunt de ordinul zecilor de tone care au fost confiscate și retrase de pe piață", a declarat Mihai Ponea, directorul general al ANSVSA.

Legea spune că fiecare lot de carne care urmează să fie vândut trebuie verificat cu probe care ajung la laborator. Din peste 2.500 de tipuri de salmonella, doar două sunt periculoase pentru oameni.

Firmele sunt obligate să își verifice calitatea microbiologică și apoi să se prezinte pe raft cu produsul respectiv la vânzare. Dar se poate întâmpla să apară accidente pe lanțul frigorific mai ales", a declarat Nastasia Belc, directorul general al Institutului pentru Cercetare Alimentară, pentru sursa citată. Infectarea cu salmonella poate fi determinată doar în urma analizelor de laborator.

Comenteaza