Alimentele de bază ar trebui să se ieftinească: TVA-ul a scăzut cu 5%. Parlamentarii: am votat din greşeală

Alimentele de bază ar trebui să se ieftinească: TVA-ul a scăzut cu 5%. Parlamentarii: am votat din greşeală
Un proiect de lege care se referă la reducerea taxei pe valoarea adăugată la 5% pentru alimentele de bază a fost adoptat marţi în plenul Camerei Deputaţilor.
Între alimentele de bază care ar trebui ieftinite în consecinţă sunt pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul.

Iniţiativa legislativă a fost semnată de mai mulţi deputaţi şi senatori PSD+PC şi PNL a fost respinsă de Senat, dar a fost aprobată marţi de Camerea Deputaţilor în sesiunea de vot final, cu unanimitate, respectiv 290 de voturi “pentru”.

“În plen a fost adoptată, la vot final, iniţiativa noatră de reducere a cotelor de TVA pentru produsele alimentare de bază. Iată că deja unul dintre obiectivele programului de guvernare lansat la Congres a fost atins”, a declarat, miercuri, preşedintele Comsiei de Buget-Finanţe din Cameră, deputatul PSD Viorel Ştefan, citat de Mediafax.

Gelu Vişan (PDL) a recunoscut miercuri că "s-a votat din greşeală. La fel, preşedintele grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat că partidul îşi asumă răspunderea "pentru eroare" şi că va "rezolva problema în Parlament", fără a fi nevoie de intervenţia preşedintelui Traian Băsescu în sensul nepromulgării legii. "PDL îşi asumă responsabilitatea pentru eroare. Noi am depus chiar acum două iniţiative legislative pentru revenirea la forma iniţială a celor două proiecte de lege. Nu va fi necesar ca preşedintele să întoarcă cele două proiecte adoptate din eroare de procedură legislativă, ci le vom modifica noi", a spus Toader, citat de hotnews.ro.

În punctul de vedere transmis Parlamentului, Guvernul precizează că nu susţine acest proiect de lege.

Camera Deputaţilor fiind forul decizional, legea urmează să fie transmisă preşedintelui Traian Băsescu pentru promulgare.
Comenteaza