Ambasadorul Japoniei în România, Hitoshi Noda, vizită la sediul central al NTT DATA Romania din Cluj-Napoca

Ambasadorul Japoniei în România, Hitoshi Noda, vizită la sediul central al NTT DATA Romania din Cluj-Napoca

Ambasadorul Japoniei în România, Hitoshi Noda, a vizitat sediul central al companiei IT, NTT DATA Romania. Acesta a fost întâmpinat de către Daniel Metz, CEO, NTT DATA Romania, Maria Metz, Deputy CEO, NTT DATA Romania și Emi Sasaki, CTO, NTT DATA Romania.

În cadrul vizitei la sediul din Cluj-Napoca, s-au purtat discuții cu privire la istoria companiei încă de la fondarea acesteia în anul 2000, dar și despre provocările pe care le-a întâmpinat de-a lungul celor 19 ani de activitate în industria IT.

Ambasadorul Hitoshi Noda, alături de reprezentanții NTT DATA Romania au dezbătut rolul pe care îl joacă cultura organizațională în identificarea oportunităților de dezvoltare a companiei. De asemenea, Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania, a prezentat delegației principalele proiecte de responsabilitate socială, care demonstrează atenția ridicată a companiei față de comunitatea în care activează.

Astfel, a fost evidențiată colaborarea cu Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul celor patru linii de studiu susținute: „Informatică cu Predare în Limba Germană” din cadrul Facultăţii de Matematică și Informatică, programul de master „Sisteme Informatice Avansate: Modelare, Proiectare, Dezvoltare”, „Programul Postuniversitar de Pregătire şi Formare Profesională în Informatică” și programul de master „Sisteme de Asistare a Decizilor Economice”.

Pe lângă domeniul educațional, s-a discutat și despre aportul adus domeniului sportiv, prin intermediul colaborărilor cu clubul de fotbal CFR 1907 Cluj, echipa de volei feminin “U” NTT DATA Cluj, Asociația Județeană de Tenis de Masă Cluj, echipa U18 de baschet feminim și Centrul de Arte Marțiale Tengu.

La finalul vizitei, delegația a participat la un tur de firmă, în cadrul căreia au fost prezentate cele mai importante proiecte în dezvoltare, spațiile de recreere, laboratoarele și amfiteatrul unde au loc cursurile liniilor de studiu pe care compania le susține.

Reprezentanții ambasadei Japoniei în România, împreună cu Board-ul Executiv al companiei și-au exprimat interesul de a continua și dezvolta colaborarea în cadrul Asociației de Afaceri Japonezo-Română.

Despre NTT DATA Romania

NTT DATA Romania este furnizor și integrator de soluții și sisteme IT complexe având o echipă de peste 1.700 de specialiști în România și Serbia, specialiști care activează pe proiecte diverse în industriile Automotive, Banking, Manufacturing, Energy and Utilities, Public Sector, Retail, Transportation & Logistics.

Portofoliul companiei include o gamă variată de servicii precum: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare, asigurarea calității, consultanță IT și de business, servicii de securitatea informației și infrastructură etc.

NTT DATA  – Trusted Global Innovator -  face parte din grupul NTT (Nippon Telegraph and Telephone), unul din liderii ICT (Information and Communication Technologies) la nivel global, cu peste 283.000 de angajați și un portofoliu larg de soluții globale de infrastructură, comunicații și servicii IT. La nivel global, NTT DATA se clasează în top 10* companii de servicii IT.

* Source: Gartner, "Market Share: IT Services, 2017" published on June 11, 2018

Pentru mai multe informații accesați www.nttdata.ro

Comenteaza