Ambiții mari pentru Viktor Orban! Budapesta vrea să organizeze Jocurile Olimpice din 2036

Ambiții mari pentru Viktor Orban! Budapesta vrea să organizeze Jocurile Olimpice din 2036
| Foto: newtrip.ro

Balázs Fürjes, ministru de stat la cabinetul prim-ministrului, responsabil pentru dezvoltarea Budapestei, consideră că odată cu găzduirea Campionatelor Mondiale de Atletism oraşul este "şi mai capabil" să organizeze Jocurile Olimpice.

Oficialul maghiar a insistat, într-un interviu acordat insidethegame, asupra faptului că decizia de a candida pentru Jocurile din 2036 aparţine Comitetului Olimpic Maghiar.

Budapesta a fost în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2024, dar şi-a retras candidatura în 2017, în urma opoziţiei publice, Parisul obţinând în cele din urmă drepturile de organizare.

Capitala Ungariei a mai candidat pentru acest eveniment în 1916, 1920, 1936, 1944 şi 1960, dar eforturile sale au rămas fără rezultat.

Fürjes a fost preşedinte al Comitetului de candidatură pentru Budapesta 2024, dar consideră că oraşul se află acum într-o poziţie mai bună pentru a organiza Jocurile.

Budapesta are acum Duna Arena şi Puskás Aréna, la care se adaugă Centrul Naţional de Atletism, cu o capacitate de 40.000 de locuri, care urmează să găzduiască Campionatele Mondiale de Atletism din acest an, care vor începe la 19 august şi se vor încheia la 27 august.

"Sunt pasionat de Jocurile Olimpice", a declarat Fürjes pentru insidethegames într-un interviu pentru BIg Read. "Cu toate acestea, Comitetul Olimpic Maghiar şi oraşul Budapesta vor trebui să vină cu ideea când vor considera că este momentul potrivit pentru a aborda din nou Jocurile Olimpice.

"În comparaţie cu 2017, când am candidat, doar pentru a ne retrage din cauza turburărilor politice, Budapesta este un oraş diferit. Nu aveam Duna Arena, nu aveam Puskás Aréna şi nu aveam stadionul de atletism şi multe altele. "Avem, de asemenea, infrastructura hotelieră din oraş care a fost modernizată de sectorul privat."

Budapesta a candidat ultima dată pentru Jocurile Olimpice atunci când a lansat o campanie pentru Jocurile din 2024, dar a decis să se retragă după ce grupul de iniţiativă al tinerilor Momentum Mozgalom a strâns suficiente semnături pentru a organiza un referendum privind candidatura lor în cadrul protestului "NOlimpia".

Comenteaza