Americanii de la Emerson fac 1 miliard pe an la Cluj

Americanii de la Emerson fac 1 miliard pe an la Cluj

Emerson Cluj-Napoca, parte a concernului american producător de echipamente industriale, cu vânzări globale de 18 miliarde de dolari, a consemnat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 955 milioane de lei, în creștere cu 5% față de 2018.

Operațiunile Emerson Cluj deservesc în principal clienții companiei din Europa.  Americanii mai dețin pe piața locală un birou la București, pentru activități de vânzări și service, cu 50 de angajați. Grupul cu vânzări globale de 18,4 miliarde de dolari în 2019 din producția de echipamente industriale, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe 12 ha. 

În primăvară Emerson România a luat decizia de a-și trimite angajații să lucreze de acasă, cu excepția celor care ocupă funcții de conducere în capacitatea de producție. Concernul american a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate.

Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute japonezilor de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluate la 1,2 miliarde dolari.

Emerson a finalizat vânzarea platformei de afaceri Network Power, în 2016, şi a unităţilor de afaceri Leroy-Somer şi Techniques Control, în 2017. Operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Techniques Control au fost incluse, fiiind transferate în proprietatea Nidec.

Comenteaza