Americanii intră într-un business clujean de prevenire a pierderilor de date

Americanii intră într-un business clujean de prevenire a pierderilor de date
Compania clujeană furnizează soluții pentru giganții mondiali din SUA și Asia | Foto: CoSoSys

Fondul de investiții în tehnologia informației Turn/River San Francisco, ce administrează active de 700 milioane de dolari, a intrat indirect în acționariatul CoSoSys Cluj-Napoca, în urma unei investiții de ordinul milioanelor de dolari.

Investiția va permite accelerarea dezvoltării produsului CoSoSys, EndPoint Protector și extinderea pe mai multe piețe, potrivit Profit.ro. EndPoint Protector este o soluție avansată de tip Data Loss Protection pentru sistemele de operare Windows, macOS și Linux.

"Cu această investiție și sprijinul operațional al Turn/River, planificăm o dezvoltare globală a modului în care firmele securizează și protejează datele sensibile", a declarat Dominic Ang, fondatorul Turn/River Capital. CoSoSys are o bază de clienți din SUA, dar și companii precum Samsung, Sony și Toyota. Produsele protejează 11,5 milioane de utilizatori din lume. 

Cu birouri în România, Germania, Coreea de Sud și SUA, CoSoSys desfășoară activități de editare a altor produse software și a consemnat în 2018 afaceri de 17,4 milioane de lei, cu un profit net de 3,34 milioane de lei și 50 de angajați. Anterior tranzacției, era controlată de Romventures Cluj (56%), reprezentată de Roman Foeckl, fondatorul CoSoSys.

Acum asociat unic al CoSoSys este EndPoint Security Software Wilmington (SUA). Foeckl deține o participație în acționariatul EndPoint. Structura managementului va rămâne nemodificată în urma tranzacției cu Turn/River. Fond specializat în investiții în IT are plasamente în 17 companii. Recent, a primit o capitalizare de 420 milioane de dolari.

Comenteaza