An bun pentru bănci. Rezultate în creştere

An bun pentru bănci. Rezultate în creştere
Bancpost a încheiat anul trecut cu un profit net de 35,2 milioane lei, pe fondul procesului de transformare implementat la nivelul societăţii bancare.

În contextul optimizării rețelei, cheltuielile operaționale au scăzut cu 16,4%, în timp ce indicatorul costuri/venituri a scăzut cu 5%“2015 este anul care a marcat revenirea la profitabilitate și care a adus reale perspective de creștere. Bancpost este pregătită pentru o creștere a business-ului pe termen lung și va continua să contribuie, ca bancă sistemică, la susținerea economiei și a clienților săi”, a declarat George Georgakopoulos, CEO al Bancpost.

Rata creditelor neperformante a atins 16,6%. Banca a continuat să își optimizeze sursele de finanțare prin gestiunea activă a portofoliului de depozite retail, prin atragerea de resurse de la instituțiile financiare internaționale (BERD, IFC, BEI). Bancpost are o rețea de 147 de unități. Banca gestionează un portofoliu de 1 milion de clienți,are 553 ATM-uri, 7.438 POS-uri și 192 APS-uri. Bancpost a devenit sponsor oficial al echipei naționale de fotbal.
 
Şi alte bănci de top din România au raportat rezultate bune pe 2015: Banca Transilvania a avut un profit net de 2,4 miliarde de lei, BCR, unul de 919 milioane de lei, după o pierdere de 2,8 miliarde în anul precedent, iar BRD a înregistrat un profit net de 467 de milioane de lei.

Comenteaza