ANAF a trimis Poliției o listă cu aproape 53.000 de restanțieri. Unii au datorii sub 100 de lei

ANAF a trimis Poliției o listă cu aproape 53.000 de restanțieri. Unii au datorii sub 100 de lei
| Foto: Arhiva

Lista trimisă de ANAF Poliţiei Române pentru cercetări penale se deschide, potrivit informaţiilor Profit.ro, cu CFR Marfă, cu restanțe de aproape 22 milioane de lei intrate sub incidența prevederilor care au reincriminat, de la 1 martie, reținerea fără virare la buget a unor contribuții și impozite cu stopaj la sursă, dar și peste 4.000 de firme cu restanţe mai mici de 100 de lei.

Astfel, și firmele cu restanţe mai mici de 100 de lei de pe lista ANAF riscă să ajungă în atenţia poliţiştilor, în funcţie de cum vor selecta aceştia dosarele pentru lucru, deşi logic ar fi ca cercetarea să înceapă întâi cu cei mai mari restanţieri, scrie Profit.ro.

Conform unei modificări legislative intrate în vigoare la 1 martie (prevăzută în OUG 130/2021), ANAF trebuie să depună automat sesizare penală pentru restanţe mai mari de 60 de zile la reţinerea şi nevirarea a 19 tipuri de contribuţii şi impozite.

Potrivit sursei citate, ANAF a transmis către IGPR inclusiv sumele foarte mici, cum sunt cele sub 100 de lei, după ce o analiză internă a stabilit că nu există bază legală ca ANAF să stabilească un prag sub care să nu trimită către Poliţie informaţiile pentru iniţierea cercetărilor penale.

Comenteaza