ANAF are un nou șef. Pe cine a numit premierul Ciucă. Fosta președintă va fi consilieră la Curtea de Conturi

ANAF are un nou șef. Pe cine a numit premierul Ciucă. Fosta președintă va fi consilieră la Curtea de Conturi
| Foto: mediafax

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, joi, pe Lucian Ovidiu Heiuş, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu rang de secretar de stat. Decizia a fost transmisă spre publicare în Monitorul Oficial.

„Am cerut noului preşedinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creşterea nivelului de colectare pentru a asigura finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul afirmă că implementarea proiectelor „Radarul mărfurilor” şi „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat şi să asigure un mediu de business concurenţial.

Mirela Călugăreanu, fosta şefă ANAF, a fost numită, marţi, de Parlament, în funcţia de consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi.

Lucian Heiuş a fost consilier superior la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara, deputat PNL şi director general la Uzina Mecanică Orăştie. Până în prezent Heiuş a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Comenteaza