ANAF îşi face magazin online

ANAF îşi face magazin online
Anunțul a fost făcut de președintele instituției, Dragoș Doroș, care a precizat că acesta va funcționa ca orice alt magazin online, însă produsele confiscate vor putea fi și licitate.

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) intenționează să înființeze un magazin online pentru vânzarea produselor confiscate, a anunțat, vineri, președintele instituției, Dragoș Doroș.

"Pentru anumite produse, prețurile vor fi fixe, dar pentru altele prețul se va stabili prin licitație", a explicat Doroș.

În prezent, vânzarea produselor confiscate se face la magazinele pe care Agenția Națională de Administrare Fiscală le are deschise în ţară. În Cluj-Napoca un astfel de magazin este deschis la sediul instituţiei din Piaţa Avram Iancu, nr. 19.

Fiscul vinde bunuri confiscate în vederea valorificării acestora. În magazinele ANAF se găsesc de toate, de la electrocasnice si pantofi de piele pana la haine sau produse alimentare.

Conform reprezentanților instituției, când sunt stocuri mari de produse, acestea se vând la cantitate, iar pentru aceasta se organizează licitație, relatează agerpres.ro.

Potrivit ANAF, valorificarea bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului se realizează în temeiul O.G. nr. 14/2007 pentru reglementarea modului și a condițiilor de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului, precum și a Normelor metodologice de aplicare a O.G. nr. 14/2007, aprobate prin H.G. nr. 731/2007.

Activitatea de valorificare a bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului cuprinde declararea bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului de către deținători-organelor de valorificare, evaluarea de către o comisie de evaluare, valorificarea efectivă sau atribuirea cu titlu gratuit sau distrugerea sau restituirea.

Valorificarea se face utilizând una dintre următoarele metode: licitație publică, vânzare directă de la locul de depozitare sau de deținere, în regim de consignație, magazine proprii ale organelor de valorificare, burse de mărfuri.

 

Comenteaza