ANAF schimbă foaia! Cum se modifică Declarația unică

ANAF schimbă foaia! Cum se modifică Declarația unică

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat, pe site-ul instituției, un document în care se vorbește despre o nouă Declarație unică privind impozitul pe venit.

În documentul ”Plan de măsuri pentru eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul General Consolidat”, publicat în data de 25 iunie 2019, ANAF propune pentru 2020 un formular pentru Declarația unică simplificat, dar și alte măsuri pentru susținerea conformării voluntare la declararea obligațiilor fiscale. Nici persoanele juridice nu sunt uitate de noile măsuri propuse de Agenție, scrie Capital.ro.
 
Noua Declarație pe venit, pentru persoanele fizice, este doar unul din modurile prin care ANAF își propune să realizeze primul obiectiv al documentului publicat, anume ”Simplificarea procedurilor de administrare fiscală pentru susținerea conformării voluntare  la declararea obligațiilor fiscale”.

Alte două măsuri anunțate în document se referă la ”Reducerea numărului de formulare și declarații la persoanele juridice”, precum și ”Reducerea frecvenței de depunere a declarațiilor fiscale la persoane juridice”.

De asemenea, ANAF revine la ”Depunerea electronică a tuturor declarațiilor fiscale”, fără a fi înaintat însă un termen concret pentru acest obiectiv.

 

Comenteaza