ANAF vrea ca profesorii din Cluj, care dau meditații, să-și plătească taxele

ANAF vrea ca profesorii din Cluj, care dau meditații, să-și plătească taxele

Profesorii care au venituri din meditații și persoanele care obțin bani din chirii și activități de înfrumusețare vor fi informate, de ANAF, cu privire la declararea acestora și a plății taxelor către stat. Momentan este vorba despre persoanele din anumite zone.

Mai exact, Agenția Națională de Administrare Fiscală derulează, în acest an, trei Proiecte pilot privind stimularea conformării voluntare, dedicat persoanelor fizice, care se vor concentra pe educarea și informarea contribuabililor despre obligațiile fiscale, informează instituția.

Obiectivele acestora sunt creșterea gradului de informare și stimularea conformării fiscale voluntare a contribuabililor persoane fizice, pentru următoarele categorii de contribuabili:

  • cadre didactice și alte persoane ce pot obține venituri din meditații,
  • persoane care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor,
  • persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală.


 
Conform ANAF, proiectul “Venituri realizate de contribuabili - persoane fizice din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ” urmărește identificarea unor instrumente de lucru în zona conformãrii voluntare în cazul cadrelor didactice și a altor persoane care prestează servicii de meditații, care să aducă eficiență și rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu și lung. Într-o primă etapă proiectul se desfășoară în județele Cluj și Sibiu.

 

loading...
Comenteaza