Angajări peste așteptări în IT. Cele mai multe posturi s-au deschis în Cluj-Napoca

Angajări peste așteptări în IT. Cele mai multe posturi s-au deschis în Cluj-Napoca

În timp ce numeroase domenii abia încep să-și revină după șocul pandemiei, în IT se fac angajări peste așteptări.

Cele mai multe posturi s-au deschis în Cluj-Napoca, arată o analiză a activității din peste 200 de companii din țară. După un curs de câteva luni, sunt primiți în branșă oameni din toate domeniile. Totul e să aibă răbdare și dorința de a învăța ceva nou. MAI MULTE AICI!

Liviu a lucrat ultimii cinci ani în constructiii, în Anglia. Când a început pandemia, a fost nevoit să se mute înapoi în România. A fost la cursuri de recalificare, iar acum lucrează pentru o companie din domeniul IT, în Cluj-Napoca: “Mult mai bine faţă de ce făceam înainte. Salariul e ok pentru început, abia acum am început şi e ok, o să vină şi măririle. Mă bucur că am făcut reconversia asta şi sper să învăţ cât mai mult”.

De altfel, la companiile mici de IT din Cluj-Napoca, numărul angajaților a crescut semnificativ din 2019, potrivit unui studiu realizat de SRD Media. Astfel, datele de până acum arată că în 2021 au fost cu peste 15% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2019. În București, creşterea a fost de numai 1.5%. În schimb, la companiile medii, numărul angajaţilor a fost cu aproape 13% mai mare în Capitală, în acelaşi interval, și de peste 10% în Cluj Napoca.  Pentru începători, salariile pleacă de la 3 mii de lei net, însă pentru cei cu o pregătire superioară sar de 5 mii de lei.

 

Etichete
Comenteaza