Angajaţii CNH disponibilizaţi în 2011 vor primi o nouă tranşă din plăţile compensatorii

Angajaţii CNH disponibilizaţi în 2011 vor primi o nouă tranşă din plăţile compensatorii
Ministerul Economiei a semnat astăzi un protocol cu sindicatele minerilor din Compania Naţională a Huilei (CNH) Petroşani privind plata unei tranşe din salariile compensatorii ale angajaţilor disponibilizaţi în 2011.

"Au fost soluţionate probleme legate de plata celei de-a treia tranşe din salariile compensatorii aferente personalului disponibilizat in anul 2011, de acoperirea deficitului de personal generat de pensionările care vor avea loc la CNH în cursul anului 2012 şi a fost creat cadrul necesar pentru reaşezarea preţului de livrare al huilei, în relaţie cu costurile de producţie fundamentate la nivelul companiei", se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), acţionarul companiei miniere.

CNH este furnizorul de huilă către termocentralele Mintia şi Paroşeni, unităţi care asigură aproape 6% din consumul naţional de energie electrică. CNH a sistat luni livrările de cărbune, susţinând că preţul plătit de cele două termocentrale este prea mic, motiv pentru care CNH nu mai poate susţine plata salariilor celor 8.800 de angajaţi.

"Protocolul semnat la încheierea negocierilor asigură aprovizionarea fără sincope cu huilă din producţia internă a termocentralelor care funcţionează la capacitate maximă pentru a acoperi consumul de energie electrică la nivel naţional", se precizează în comunicat.

Termocentralele Mintia şi Paroşeni, filiale fără personalitate juridică ale Termoelectrica, alături de minele profitabile ale CNH vot fi comasate într-o nouă societate, denumită Complexul Energetic Hunedoara.

Potrivit angajamanetelor asumate de Guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional, boua societate va fi privatizată în acest an.

CNH are datorii către bugetul de stat de peste patru miliarde de lei.

Comenteaza