"Angajații din Cluj ajung direct obosiți la muncă după stresul din trafic"

"Angajații din Cluj ajung direct obosiți la muncă după stresul din trafic"

Administrația locală trebuie gestionată pe aceleași principii ca și un business performant, apreciază antreprenorul în construcții Gigi Nacev, fondator al companiei Tempini România.

Administrarea resurselor financiare, implicarea și dimensionarea resurselor umane, promovarea meritocratică a specialiștilor și corectitudinea achizițiilor trebuie realizate conform procedurilor antreprenoriale de performanță, susține Nacev, conform Wall Street.

“Nu s-a înțeles încă faptul că mediul de afaceri și populația generează bugetul local și merită să fie tratați cu respect. Este mare nevoie de digitalizarea totală a administrațiilor locale cu scopul de a elimina definitiv timpii de așteptare pentru rezolvarea oricărei probleme administrative.

La nivel local, mediul de afaceri poate fi susținut prin programe de susținere tinerilor antreprenori, susținerea domenilor de importantă economică strategică specifice fiecărei zone, și printr-o comunicare eficientă cu mediul de afaceri despre direcțiile de dezvoltare ale zonei pentru a ști care sunt oportunitățiile de investiție, chiar în cadrul unui consiliu consultativ", afirmă Gigi Nacev.

Capitala a încercat în 2019 să implementeze fără succes proiectul Start Up City, oprit din lipsa de finanțare. "Dacă ne referim la infrastructură, avem exemplele marilor centre economice București, Cluj-Napoca, Timișoara, unde angajații ajung direct obosiți la locurile de muncă după stresul generat de aglomerările din trafic".

Antreprenorul și-ar dori să existe o strategie clară a administrației guvernamentale care să genereze predictibilitate pentru mediul de afaceri. "Până acum parametrii pe care s-au bazat diferitele restricții aplicate s-au schimbat de prea multe ori generând neîncredere și multe probleme mediului de afaceri".

Comenteaza