Angajații vor putea avea acces online la REVISAL. Iohannis a promulgat legea

Angajații vor putea avea acces online la REVISAL. Iohannis a promulgat legea

Foștii și actualii angajați îşi pot verifica singuri, online, vechimea în muncă, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri proiectul de lege care le dă acces salariaților la Revisal.

Proiectul de lege a fost inițiat de deputata USR Cristina Prună și modifică și completează art. 34 din Codul muncii (Legea nr. 53/2003). 

"Registrul general de evidenţă a salariaţilor este accesibil online pentru salariaţi/foşti salariaţi, în privinţa datelor care îi privesc. Dreptul de acces se limitează la vizualizarea, descărcarea şi tipărirea acestor date, precum şi la generarea online şi descărcarea unui extras din registru", prevede proiectul de lege.

Așadar, angajații vor putea vedea informațiile privind contractele de muncă și vechimea, dar și dacă angajatorii le-au plătit contribuțiile către stat. De asemenea, vechimea în muncă şi/sau în specialitate va putea fi dovedită şi cu extrasul online.

Urmează ca în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a legii, Guvernul să stabilească, la propunerea Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, procedura de acces online a salariaţilor sau foştilor salariaţi la datele din Registrul general de evidenţă a salariaţilor, modalitatea de generare şi descărcare a extrasului, precum şi condiţiile în care prin extras se poate dovedi vechimea în muncă şi/sau în specialitate.

Comenteaza