Angajații zeloși ai Băncii Transilvania, fidelizați cu 14 milioane de euro

Angajații zeloși ai Băncii Transilvania, fidelizați cu 14 milioane de euro
După integrarea Bancpost și Volksbank România, banca din Cluj a ajuns la 7.000 de salariați | Foto: BT

Acționarii Băncii Transilvania (BT) au aprobat alocarea a 30 de milioane de acțiuni gratuite personalului, conducerii și administrației, în condițiile în care valoarea de piață a unei unități era de 2,28 lei.

Grupul BT va oferi gratuit conducerii şi personalului băncii 30,03 milioane de acţiuni ale băncii, echivalentul a 0,6% din capitalul social al societății bancare, potrivit unei informări transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii BT au aprobat în adunarea generală achiziţionarea din piaţă a titlurilor în scopul implementării unui sistem de remunerare şi derularea unui program de fidelizare a personalului pe o perioadă de cel puţin trei ani, precum şi plata unor remuneraţii fixe.

Categoriile de persoane cărora le vor fi oferite spre achiziţionare aceste acţiuni, la preţul preferenţial de 0 lei/ titlu, sunt membrii consiliului de administraţie (CA) și ai organului de conducere, directorii şi directorii adjuncţi din centrala băncii, directorii regionali, dealeri, alţi membri ai personalului BT şi subsidiarelor.

Grupul BT a obţinut un profit net de 507 de milioane de lei în primele trei luni din acest an, în urcare cu 30% faţă de perioada similară a anului anterior, în condiţiile în care veniturile nete din dobânzi au avansat cu 37%, până la 749 de milioane.

Valoarea activelor a crescut cu 2,2%, până la 79 de miliarde de lei în primul trimestru din acest an, în condiţiile în care grupul a acordat 5.200 de noi credite, de 215 milioane de lei, şi 1.300 contracte de leasing, de 210 milioane. Pasivele au crescut cu 1,64%, până la 71 de miliarde de lei, din care depozitele reprezintă 65 de miliarde. Principalii jucători de pe piața bancară românească sunt BT, BCR și BRD.

Criterii pentru recompensarea angajaților

- Au avut rezultate deosebite în 2018
- Au dat dovadă de implicare deosebită în realizarea obiectivelor unității din care fac parte sau o conduc
- Acceptă condiţionările planului de fidelizare aprobat de CA
- Au o conduită morală, profesională şi socială în acord cu standardele băncii (codul de conduită)
- Promovează buna comunicare şi creează un climat de muncă adecvat realizării de performanţe deosebite
- Se implică activ şi eficient în promovarea intereselor băncii aferente domeniului lor de activitate

Sursa: BT

Comenteaza