Angajatori optimiști în Ardealul de Nord. Mai ales în construcții și industria prelucrătoare

Angajatori optimiști în Ardealul de Nord. Mai ales în construcții și industria prelucrătoare

Previziunea Netă de Angajare (PNA) din partea firmelor din Nord-Vest pentru ultimul trimestru al anului s-a îmbunătățit. La nivel național, angajatorii prognozează cel mai puternic climat din ultimii 10 ani.

Angajatorii din Regiunea Sud sunt cei mai optimiști din țară, raportând o PNA de +28%. Cea mai solidă îmbunătățire de la an la an este raportată în Sud-Vest. Angajatorii din Nord-Est au raportat o îmbunătățire de 24 de puncte procentuale față de anul trecut, PNA situându-se la +23%, cea mai puternică perspectivă pentru regiune din istoria sondajului Manpower în România.

Deși sunt favorabile și indică un ritm de angajare relativ, perspectivele din Regiunea București-Ilfov sunt cele mai puțin luminoase din țară. Un declin similar de la trimestru la trimestru și de la an la se raportează și în Regiunea Vest.

Angajatorii prevăd creșteri ale numărului de salariați indiferent de sectorul lor de activitate. Cei mai optimiști sunt în construcții. Angajatorii din industria prelucrătoare se așteaptă la un volum consistent de recrutări. Cele mai slabe perspective de ocupare a forței de muncă sunt raportate în industria extractivă.

Perspectivele de angajare sunt pozitive în toate categoriile de firme. Angajatorii de mari dimensiuni sunt ceva mai puțin entuziasmați. În schimb, angajatorii de dimensiuni medii sunt cei mai optimiști din ultimii 10 ani. Angajatorii din microorganizații sunt cei mai puțin entuziaști, raportând o PNA prudentă (+4%). 

PNA se obține făcând diferența dintre procentul de angajatori care anticipează o creștere a volumului de angajări și procentul de angajatori care prevăd o scădere a angajărilor în locația lor, în trimestrul următor.

Studiul ManpowerGroup privind perspectivele angajării de forță de muncă este cel mai cuprinzător din lume privind activitatea de angajare. ManpowerGroup administrează studiul predictiv încă din 1962, iar în prezent în cercetare sunt incluși 59.000 de angajatori din 44 de țări și teritorii.

Comenteaza