Angajatorii din Cluj au pornit recrutările în 2021. Cele mai multe joburi: în comerț, servicii și IT

Angajatorii din Cluj au pornit recrutările în 2021. Cele mai multe joburi: în comerț, servicii și IT
Sectorul comercial are nevoie de cei mai mulți angajați la început de an

Companiile din zona Clujului se numără printre cei mai mari angajatori din România, la început de an. La nivel național, oportunități de angajare substanțiale există în sectoarele retail, prestări de servicii, tehnologia informației și call center.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Angajatorii români au anunțat, pe cea mai mare platformă de locuri de muncă din țară, 20.000 de joburi noi de la începutul anului, iar piaţa se apropie de nivelul anterior pandemiei, potrivit Ejobs. Cele mai multe oportunităţi au venit din retail (4.300 de locuri de muncă în ianuarie). Prestări servicii a fost al doilea domeniu activ, fiind urmat de IT&C, call-center / BPO, industria alimentară, producţie şi construcţii.

Jumătate dintre joburile noi se adresează candidaţilor din Bucureşti şi din Ilfov. Următoarele oraşe, în ordinea numărului de opţiuni deschise în faţa candidaţilor, sunt Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Ploieşti, Iaşi, Constanţa. Angajatorii din străinătate continuă să caute candidaţi români, cu toate că interesul acestora faţă de ideea de a pleca din ţară este scăzut.

“Vedem domenii care luni la rând au stat în aşteptare şi care acum recuperează, cum este cazul hoteluri - restaurante - catering, unde au reînceput să se caute oameni, odată cu decizia redeschiderii restaurantelor, chiar dacă încă suntem destul de departe de nivelul din 2020.

Dacă anul trecut vorbeam despre angajări masive doar în câteva industrii, care au crescut tocmai pe fondul contextului de criză, acum au reluat angajările şi celelalte sectoare. Telecomul sau bankingul sunt două exemple. Pentru 2021 am văzut cele mai mici procente alocate intenţiei de a pleca la muncă în străinătate sau de a-şi deschide propriul business”, a declarat Bogdan Badea, CEO al eJobs România.

În ianuarie, cel mai activ a fost segmentul entry level, urmat de mid-level (2-5 ani de experienţă) şi de senior level (peste cinci ani de experienţă). Au fost 127.000 de candidaţi care au avut 1,2 milioane de aplicări. Pentru aceeaşi perioadă a anului trecut au aplicat 106.000 de candidaţi pe Ejobs.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza