Angajatorii primăverii, la stand în Cluj

Angajatorii primăverii, la stand în Cluj
Investitorii din parcurile industriale publice şi private din judeţ, dar şi grupuri din domeniul tehnologiei informaţiei caută angajaţi.

Companiile care au posturi disponibile ies în piaţă săptămâna viitoare cu oferte în cadrul a două ediţii a unui târg de cariere: un eveniment cu oferte de angajare în domenii generale, urmat la o zi distanţă de un eveniment dedicat mediului IT.

„Ofertele de angajare se adresează în special tinerilor, iar la târguri participă cei mai importanţi angajatori de pe piaţă", au transmis organizatorii Târgului de Cariere. Printre companiile participante se numără BUW, E.ON, Emerson, Endava, Fujikura, Genpact, Office Depot, Steelcase, Sykes la primul eveniment, respectiv Accesa, Accenture, Bosch, Emerson, HP, Endava, MHP, Steelcase, Yardi, la Târgul de Cariere în IT. Potrivit datelor transmise la început de an Agenţiei Judeţene pentru Ocupare a Forţei de Muncă, producătorul japonez din domeniul automotive Fujikura angajează 100 de persoane pentru unităţile din Cluj-Napoca şi Dej.

În ceea ce priveşte noul centru al germanilor de la Bosch de la Jucu, grupul este activ deja în Tetarom III, dar a stabilit data oficială de inaugurare pentru 9 mai. Bosch a început să testeze şi să livreze primele produse fabricate la Jucu în ultima parte a anului 2013, iar în noiembrie a demarat oficial activitatea din cadrul centrului de cercetare şi dezvoltare. Anul trecut, Bosch a angajat 325 de persoane pentru producţie, cercetare şi dezvoltare.

Deşi nu figurează în lista de participanţi la evenimentul de cariere de săptămâna viitoare, un angajator important în Cluj va fi în acest an grupul italian De'Longhi, care a început producţia în parcul industrial Tetarom III şi se pregăteşte să dea în funcţiune o nouă fabrică aici. Compania italiană a trecut pragul de 400 de angajaţi, potrivit datelor oferite de reprezentanţii grupului, dar are ca ţintă atingerea până la final de an a unei echipe de 676 de persoane în centrul de la Jucu.

IT este cel mai activ sector pe piaţa de resurse umane la Cluj şi are, de altfel, propria ediţie dedicată în cadrul Târgului de Cariere. Printre companiile participante la târgul de săptămâna viitoare care au anunţat o listă de posturi disponibile se numără HP, Accenture (cu ofertă de intrenship-uri pentru studenţi)e sau Accesa. Aceasta din urmă este o companie IT cu capital integral românesc, cu sediu central în Cluj-Napoca şi birouri în München şi Oradea. Compania are o echipă de peste 100 de oameni şi lucrează cu tehnologiile .NET, SharePoint, C#, C++, Java, SAP, TIBCO.

Târgul de Cariere dedicat unor domenii generale de activitate, are loc în 25-26 martie, iar după o zi de pauză, între 28-29 martie va avea loc Târgul de Cariere în IT, o expoziţie de job-uri şi tehnologie. Ambele se desfăşoară la Iulius Mall. Târgul de Cariere este un proiect lansat în Cluj-Napoca în urmă cu opt ani. În afară de standurile anunţate cu oferte de angajare, agenda evenimentului mai include workshopuri pe teme de carieră, networking la faţa locului între reprezentanţii companiilor participante şi candidaţi, consultanţă sau oportunităţi de internship şi voluntariat, au mai precizat organizatorii.

 

 

Comenteaza