Ansamblurile rezidențiale ale Clujului, prezentate investitorilor din București

Ansamblurile rezidențiale ale Clujului, prezentate investitorilor din București

La Târgul Național Imobiliar (TNI) din București sunt prezentate potențialilor cumpărători proprietăți din Cluj-Napoca, Brașov sau Valea Prahovei. 

30.000 de oferte imobiliare cu preţuri între 4.500 şi 2,5 milioane de euro sunt prezentate în cadrul TNI, care se desfăşoară, în perioada 4-6 octombrie, la Palatul Parlamentului. Acesta reuneşte reprezentanţii a 107 de companii ce scot la vânzare locuinţe noi, case de vacanţă, terenuri, spaţii de birouri din Bucureşti, Ilfov, Constanţa, Valea Prahovei, Cluj-Napoca, Bulgaria, dar şi din Spania şi SUA.

Târgul a fost inaugurat de Walid Moussa, preşedintele Federaţiei Internaţionale Imobiliare - FIABCI, care prezent pentru prima dată în Europa de Est. Potrivit unui raport realizat de Analize Imobiliare şi de Imobiliare.ro pentru trimestrul II al anului curent, preţurile și-au încetinit creşterea, iar 2019 se dovedeşte a fi prielnic pentru segmentul imobiliar.

"Preţurile proprietăţilor rezidenţiale au crescut cu 0,4% în trimestrul II din 2019, comparativ cu cel dintâi, în timp ce ritmul anual de creştere a ajuns la 3,5%, faţă de 4,6% în cele trei luni anterioare. Sunt toate şansele ca în 2019 să fie finalizate 60.000 de locuinţe, ceea ce ar face ca acesta să fie cel mai bun an din 2009 până în prezent.

În primul trimestru au fost livrate peste 12.700 de locuinţe, faţă de 10.200 în perioada similară a anului trecut. Este vorba despre unităţi locative în cadrul unor proiecte rezidenţiale noi, a căror construcţie a început în anii anteriori şi care au fost finalizate la începutul anului" declară Dorel Niţă, Head of Data la Imobiliare.ro.

În ultimii doi ani, piaţa imobiliară a caselor de vacanţă a revenit în interesul românilor, iar tranzacţiile pe acest segment s-au intensificat. În cadrul ediţiei TNI  vizitatorii vor găsi foarte multe oferte de case şi apartamente de vacanţă în zone turistice din țară și din Bulgaria, Spania, Ucraina, Georgia, Moldova, SUA.

Comenteaza