Şansele de angajare cresc cu 23% în trimestrul 3 în Ardealul de Nord (studiu)

Şansele de angajare cresc cu 23% în trimestrul 3 în Ardealul de Nord (studiu)
Şansele de angajare în trimestrul al treilea al acestui an sunt cele mai optimiste din ultimii trei ani, arată un studiu al companiei de resurse umane Manpower.

 

Angajatorii din toate cele opt regiuni de dezvoltare prognozează o creştere a nivelului angajărilor pe tot parcursul trimestrului 3. În ce priveşte regiunea de dezvoltare Nord-Vest, unde se află şi judeţul Cluj, aici perspectiva netă de angajare a fost calculată la +23 de procente, sub perspectivele din Sud-Est şi la egalitate cu zona de dezvoltare Sud.


"Studiul la care au participat 765 de angajatori români din cele zece sectoare de activitate din opt regiuni indică un ritm activ al angajărilor pentru trimestrul următor, 28% dintre angajatori anticipând creşteri de personal. Doar 8% dintre ei se aşteaptă la diminuări în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, iar un procent semnificativ, 63%, nu anticipează nicio schimbare. Previziunea Netă de Angajare, de 20%, este cea mai optimistă din trimestrul 4 2008 până în prezent şi una din cele mai puternice din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa)", se arată într-un comunicat al companiei.


Directorul de ţară al Manpower România, Valentin Petrof, arată că perspectivele optimiste au fost determinate de aşteptările angajatorilor din industria prelucrătoare şi construcţii. "Se observă semne de îmbunătăţire a activităţii de angajare la nivel regional şi la nivel de sectoare, indicând că angajatorii sunt din ce în ce mai încrezători în revenirea pieţei forţei de muncă. Dat fiind acest context, ne aşteptăm să vedem din ce în ce mai multe mişcări pe piaţă, întrucât foarte mulţi indivizi au aşteptat semne de revenire înainte de a reîncepe căutarea unui loc de muncă ori a unor noi oportunităţi", a arătat Petrof. Faţă de trimestrul anterior, previziunea s-a îmbunătăţit cu 15 puncte procentuale, iar comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut este cu 18 puncte mai puternică, potrivit studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.


Manpower România are 11 agenţii de recrutare în ţară, între care una în Cluj-Napoca.

 

 

Comenteaza