ANSVSA, amenzi de peste 500.000 de lei, chiar înainte de 1 mai. Ce au descoperit inspectorii

ANSVSA, amenzi de peste 500.000 de lei, chiar înainte de 1 mai. Ce au descoperit inspectorii

Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat zeci de amenzi, care au însumat 524.500 de lei, în timpul acţiunilor de control derulate la nivel naţional, în perioada premergătoare sărbătoririi zilei de 1 mai.

Totodată, în urma controalelor au fost emise două ordonanţe privind suspendarea temporară a activităţii şi a fost confiscată şi denaturată cantitatea de 127.43 kg de produse alimentare.

Potrivit datelor ANSVSA, în 29 aprilie au fost controlate 579 de unităţi, dintre care 292 de unităţi de alimentaţie publică, 30 de pensiuni turistice, 10 unităţi de catering, 30 unităţi de cofetărie/patiserie, 25 de laboratoare de cofetărie, 34 de unităţi tip supermarket/hipermarket, 86 de magazine alimentare şi 74 de alte tipuri de unităţi.

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat condiţiile de igienă în care sunt recepţionate, depozitate, preparate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare şi preparate culinare destinate consumului uman.

Printre neconformităţile constatate şi sancţionate de inspectorii sanitari-veterinari se numără: nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare, etichetare, ambalare şi manipulare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare, precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite şi încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.

Controalele cu această tematică se desfăşoară până pe data de 1 mai inclusiv. Rezultatele acestor verificări vor fi făcute publice după centralizarea datelor finale, a precizat ANSVSA.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza