Anthony Silard i-a învăţat pe clujeni arta de a fi lideri FOTO

Anthony Silard i-a învăţat pe clujeni arta de a fi lideri FOTO
Anthony Silard, unul dintre cei mai renumiţi traineri pe plan internaţional în materie de dezvoltare a leadership-ului s-a întâlnit în acestă dimineaţă cu reprezentanţii mediului de afaceri din Cluj.
Antreprenorii, directorii firmelor locale sau membrii din conducerea companiilor din Cluj au avut ocazia, marţi, să participe la un seminariu de leadership susţinut de o somitate a domeniului. Anthony Silard, director executiv al Executive Leadership Institute din Statele Unite a venit la Cluj la invitaţia lansată de Clubul Întreprinzătorului Român – organizaţie fondată de Banca Transilvania – şi a Fundaţiei Post-Privatizare.

“Am ales leadership fiindcă vrem afaceri sustenabile. Fără un leadership competent, fără un leadership cu viziune, fără un leadership care să conducă un business într-o direcţie nu putem avea şi nu putem vorbi de afaceri sau de dezvoltare durabilă”, spune Peter Barta, director executiv al Fundaţiei Post Privatizare. Concluzia pe care s-a concentrat Silrad şi care vizează direct comportamnentul liderilor de pe piaţa locală este aceea că trebuie îmbunătăţită comunicarea şi încrederea managerilor români.

“Un lucru pe care l-am observat aici, în România, printre lideri este acela că voi nu vă consideraţi la fel de buni ca cei din Europa sau America spre exemplu.Ori cred că ar trebui să fim foarte atenţi cu cuvintele pe care le folosim, fiindcă s-ar putea să începem să credem acest lucru.Cred că nu există lider fără forţă şi fără încredere în sine. Există multă ospitalitate aici, există un simţ al comunicării. Cred că oamenii ar trebui să vadă aceste puncte tari”, spune Anthony Silard.
Conferinţa susţinută la Cluj de expertul american a urmat după cea de la Târgu Mureş, din 29 septembrie, unde alături de oameni de afaceri precum Marius Ghenea sau Radu Georgescu acesta a particpat la “Târgu Mureş Business Days”.
Comenteaza