Antreprenorii își vor primi granturile prin Banca Transilvania în maximum o săptămână

Antreprenorii își vor primi granturile prin Banca Transilvania în maximum o săptămână

Societatea bancară clujeană a anunțat că este pregătită să distribuie granturi din fonduri europene destinate susţinerii antreprenorilor şi să asigure derularea rapidă a programului. 

Banca din Cluj se va alinia iniţiativei guvernamentale de derulare simplă, online, a acestui program prin aplicarea celor mai bune practici ale BT din cadrul altor programe guvernamentale, dar şi mobilizarea resurselor necesare. BT a precizat că va transfera antreprenorilor banii de la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) în maximum șapte zile.

Pentru microîntreprinderile, firmele mici şi mijlocii, respectiv persoanelor fizice autorizate care au ales BT ca bancă parteneră, aceasta a pregătit facilităţi pentru ca majoritatea etapelor să se deruleze online, fără deplasarea obligatorie la bancă. 

"În fiecare etapă de derulare a programului de granturi, BT va folosi mijloacele electronice, SMS şi e-mail, pentru a anunţa în timp real clienţii referitor la încasarea grantului în subcontul dedicat, apropierea termenului de utilizare a granturilor, respectiv obligativitatea întocmirii şi trimiterii raportului de progres.

Pentru firmele care aleg să beneficieze de granturi pe măsura a 3-a, de până la 200.000 de euro pentru investiţii, BT este pregătită să ofere credite-punte şi, după caz, credite pentru cofinanţare. BT a pregătit informaţii online pentru antreprenorii care doresc să aleagă BT ca bancă parteneră, iar detaliile pregătite de Guvern pot fi accesate, de asemenea,  online", a transmis conducerea băncii clujene. 

Programul iniţiat de MEEMA este destinat susţinerii firmelor şi economiei. Antreprenorii cu afaceri afectate de contextul generat de pandemie pot beneficia de finanţări între 2.000 şi 200.000 de euro prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020. Programul are trei scheme de finanţare: microgranturi, granturi pentru capital de lucru pentru IMM, granturi pentru investiţii pentru IMM.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza