"Anul acesta nu vom trece de 50 km de autostradă nouă"

"Anul acesta nu vom trece de 50 km de autostradă nouă"
Premierul României, la semnarea finanțării a unei bucăți de 6 km din Autostrada 3 | Foto: Antena 3

Un deputat care face parte din același partid cu premierul i-a adresat Vioricăi Dăncilă o întrebare cu privire la ceea ce s-a promis și ceea ce s-a făcut de fapt în domeniul transporturilor.

”Din cauza incompetenței și a imposturii instalate la Ministerul Transporturilor și în companiile din subordine anul acesta fizic nu vom trece de 50 km de autostrăzi care să fie dați în exploatare.

În acest an avem: 0 lucrări pe calea ferată - viteza comercială este în scădere în continuare; 0 investiții în sectorul naval; 0 măsuri pentru recuperarea traficului de mărfuri prin Portul Constanța (unde am pierdut 50% din volumele transportate, adica peste 1 miliard de euro anual); 0 investiții în infrastructura aeriană (doar achiziția câtorva avioane și asta numai pentru că sunt ”BUNE” contractele de leasing pentru ele); 0  licitații derulate și contracte încheiate pentru construirea de autostrăzi. Mi-e rușine de ceea ce am promis că vom face și ceea ce am făcut în realitate, în acest domeniu”, a declarat deputatul PSD Sorin Bota.

"În 2018 planul era să construim 100 km, ei au fost construiţi, dar deschişi circulaţiei au fost doar 60 km. Pentru 2019 avem în prognoză 118 km", menționa, la începutul anului, Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. În 2018, premierul declara că are ca obiectiv darea în funcțiune a 350 km de autostradă în viitorii ani. 

Comenteaza