Update Anulările Blue Air. Sute de români au solicitat sprijinul MAE pentru a reveni în țară/ Ciucă: "2098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare"

Anulările Blue Air. Sute de români au solicitat sprijinul MAE pentru a reveni în țară/ Ciucă: "2098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare"

Până marți noaptea, peste șase sute de români au cerut sprijinul Ministerului de Externe pentru a fi ajutați să se întoarcă în țară.

UPDATE: Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că potrivit datelor primite de la MAE, 2098 de români afectaţi de anularea zborurilor Blue Air au solicitat sprijin consular pentru a reveni în ţară.

”De la MAE am primit centralizatorul în această dimineaţă. 2098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare”, a declarat premierul.

_________________________________

Solicitările au venit din Cehia, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania şi Regatul Unit. 

“MAE informează că, până la acest moment, au fost recepţionate semnalări din partea unor cetăţeni români afectaţi de anularea zborurilor din Cehia, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Norvegia, Portugalia, Spania şi Regatul Unit. Din informaţiile deţinute de MAE la acest moment, peste 620 de cetăţeni români au solicitat sprijinul Guvernului României pentru a se reîntoarce în ţară”, a declarat Radu Mihail Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, pentru News.ro. 

MAE a anunțat că cetățenii români aflați în străinătate, afectați de anularea recentă a zborurilor companiei Blue Air, își pot notifica situația și se pot adresa Ministerului Afacerilor Externe fie contactând cea mai apropiată misiune diplomatică sau oficiu consular al României din statul în care se află (https://econsulat.ro/Home/DateDeContact), fie contactând Centrul de Contact și Suport pentru Cetățenii Români din Străinătate (CCSCRS), telefonic la numărul de mobil 0040751084537 sau prin email la adresa callcenter@mae.ro. Compania aeriană Blue Air a anunțat marți că va suspenda toate zborurile până luni, 12 septembrie, din cauza faptului că toate conturile i-au fost blocate.

loading...
Comenteaza