Anunț făcut de ministrul Finanțelor. Când se vor potoli prețurile la energie

Anunț făcut de ministrul Finanțelor. Când se vor potoli prețurile la energie
| Foto: profit.ro

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, spune că Guvernul lucrează la „un mix de măsuri” pentru a contracara preţurile mari la energie.

„Eu cred că vor fi luate deciziile săptămâna viitoare. Suntem încă în discuţie la nivel de guvern. Este un mix de soluţii, trebuie să afecteze cauzele, să încetăm odată cu preţurile acestea explozive la energie, care până la urmă au dus şi la încetinirea economiei şi la pierderea de putere de cumpărare, dar şi să ne adresăm efectelor pentru că iată şi populaţia şi economia a plătit facturi foarte mari”, a spus Adrian Câciu, marţi seara, la Antena 3.

Acesta a spus că, pentru lunile februarie şi luna martie, sunt măsuri de plafonare şi de compensare a acestor preţuri, dar că trebuie luate măsuri pe termen mediu şi lung.

„Cauzele sunt în piaţa de energie, sunt identificate, am lucrat împreună şi cu cei care sunt în piaţă ca să identificăm unde sunt probleme de preţuri, să zic aşa, care pur şi simplu, sunt de nesuportat, şi eu cred că săptămâna viitoare guvernul va veni cu acest mix de măsuri”, a mai spus ministrul Finanţelor.

El a precizat că propunerile nu au fost încă discutate în coaliţie, fiind în lucru la Guvern.

Comenteaza