Apare un nou investitor imobiliar la Cluj: Meta Estate Trust

Apare un nou investitor imobiliar la Cluj: Meta Estate Trust

Meta Estate Trust (MET), o nouă companie pe piața imobiliară românească, a anunțat închiderea primei runde de finanțare de la investitori strategici și atragerea sumei de 19 milioane de lei. 

Modelul de business MTE a fost conceput de Certinvest și adaptat la piața de real estate împreună cu șase acționari, antreprenori din piața imobiliară și de capital. Inițiatorilor proiectului, cărora li s-au alăturat antreprenori cu experiență. Parte din capitalul atras a fost utilizată deja în achiziționarea a 40 de proprietăți, apartamente în București și Mamaia. Compania se pregătește în acest moment pentru o nouă rundă de finanțare.

„În următoarea Adunare Generală a Acționarilor din data de 14 iunie, vom propune spre aprobare două subiecte de interes pentru dezvoltarea MTE Trust: atragerea a încă 15 milioane de lei printr-un plasament privat în această vară și alegerea membrilor pentru advisory board” a declarat Eugen Voicu, cofondator Meta Estate Trust.

Compania are o structură de tip holding și își propune să fructifice cele mai bune oportunități din sectorul local de real estat, cu accent pe segmentul rezidențial urban mare, reprezentat pentru început de Cluj-Napoca, București, Constanța, Iași și Timișoara. 

Holdingul este administrat de o companie de management, Meta Management Team, dezvoltată de către cei șase inițiatori ai proiectului: Certinvest Management Solutions, Ionuț Nicolescu, Președinte SVN România, Adrian Stanciu, membru fondator Erudio și Ascendis Consulting, compania Delta Studio, prin antreprenorii Dragoș Bonea și Alex Bonea, Cosmin Mizof, Head of Risk Management la Certinvest și compania Mentor 2 Invest. 

În cadrul proiectului s-au alăturat 24 de investitori strategici, printre care Marian Alecu (antreprenor în HoReCa și turism), Cosmin Alexandru, Ovidiu Andrieș (antreprenor), Deig Oriol Casellas (Veranda Mall), Ilinca von Derenthall, Marian Dinu (DLA Piper), Călin-Răzvan Negoiță (Capital Fleet Services), Viorel Opaiț și Marius Scuta (JLL), Ilinca Păun (The Entrepreneurship Academy), precum și Dorin Nicolae Plaveti.

În 2020, s-au stabilit noi recorduri de livrări de locuințe în România. În București și Ilfov au fost livrate 20.733 de unități, față de 14.832 în 2019, conform Institutului Național de Statistică. 24.000 de locuințe se aflau în construcție în București și împrejurimi la începutul lunii martie 2021, conform datelor SVN România. Pentru acest an, sunt preconizate să fie finalizate între 18.000 și 20.000 de unități noi.

Comenteaza