Aplicaţie clujeană de siguranţă personală, folosită pe străzile din Rio de Janeiro

Aplicaţie clujeană de siguranţă personală, folosită pe străzile din Rio de Janeiro
Sistemul de alerte de urgență dezvoltat în Cluj a ajuns în topurile globale, aplicaţia fiind deja utilizată de peste 100.000 de oameni din toată lumea.

"În urmă cu patru ani, mi-am propus să ofer familiei un mecanism prin care să pot fi alertat în orice moment dacă apar probleme. Căutând soluții de acest gen pe piață, am descoperit că aplicațiile existente fie erau mult prea complexe, fie nu ofereau informațiile de care aveam nevoie. Așa a luat naștere ideea dezvoltării Red Panic Button (RPB). Utilizatori din toată lumea au mărturisit că soluția i-a ajutat în momente grele", a declarat Cătălin Ianachis, fondatorul aplicaţiei.
 
De la lansare până în prezent, utilizatorii au folosit soluția ca să îi alerteze pe cei apropiați când aveau nevoie de ajutor, fie că erau prinși sub darâmăturile unui șantier, fie că se simțeau în pericol pe străzile orașului Rio de Janeiro, în timpul călătoriilor. Lansată în 2012, RPB oferă o soluție de securitate personală pe plan mondial, iar utilitatea sa a fost recunoscută și în presa internațională, fiind prezentată de CNN, USA Today, Wired, Mashable.
 
Prin intermediul acesteia utilizatorii pot alerta, cu un singur clic, o listă personalizată de contacte atunci când se simt în pericol. Aplicația folosește canale de comunicare multiple (SMS, e-mail, WhatsApp), pentru a trimite un mesaj predefinit, alături de coordonatele aparatului mobil, facilitând localizarea rapidă și intervenția de care are nevoie persoana aflată în pericol, dacă că este victima unei agresiuni, unui accident, unui dezastru natural ori are o urgență medicală.
 
RPB poate fi utilizată pe dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android și iOS, putând fi descărcată gratuit din Google Play și din App Store. Dezvoltatorii Ultimate Communications Ltd (UCL) și Recognos și-au propus ca tehnologia să fie utilizată și în mediul de afaceri, datorită impactului dovedit ca soluție de securitate personală pentru clienți, angajați sau parteneri.
 
UCL este o companie britanică înființată în 2010 de un grup de profesioniști clujeni care lucrează pe piețele din UE, SUA și Canada. Recognos este o companie de tehnologie lansată de un antreprenor clujean, cu sedii în Silicon Valley și în Cluj, care dezvoltă produse și servicii software pentru piața globală. Compania caută mereu să inoveze și să creeze produse noi.

Comenteaza