Aproape 2.000 de "bombe cu ceas", pe drumurile din țară. RAR dă cifrele și pentru Cluj

Aproape 2.000 de "bombe cu ceas", pe drumurile din țară. RAR dă cifrele și pentru Cluj

Din cele peste 30.000 de vehicule verificate de Registrul Auto Român, în prima jumătate a anului 2019, în toată țara, aproape jumătate s-au dovedit a fi neconforme din punct de vedere tehnic.

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme. Mai mult, peste 1700 de vehicule prezentau pericol iminent de accidente.

Potrivit raportului RAR, în județul Cluj au fost verificate 1.407 de vehicule, dintre care 35,89% neconforme, iar 83 dintre mașini prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 2,13% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

"În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 294 de amenzi contravenționale și au fost retrase 281 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară. Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni", transmite RAR.

Comenteaza