Arhitecții clujeni s-au pus la dispoziția cetățenilor. Programul, reluat în septembrie

Arhitecții clujeni s-au pus la dispoziția cetățenilor. Programul, reluat în septembrie

Un arhitect și un jurist al Ordinului Arhitecților Transilvania (OART) vor avea program zilnic cu publicul până la finalul lunii iulie, apoi din nou din septembrie, a anunțat conducerea organizației profesionale.

Deschiderea către comunitate anunțată de noul președinte al OART, Daniela Maier, a continuat pe parcursul lunilor de vară, prin introducerea programului cu publicul anunțat la preluarea mandatului. Din luna mai, la sediul OART, de pe Bd. Erorilor nr. 22, și în punctele de întâlnire stabilite pentru județele Bistrița-Năsăud și Sălaj, câte un jurist și un arhitect al filialei au stat la dispoziția publicului câte o oră pe zi.

Seria de consultări continuă până la finalul lunii acesteia, de luni până joi, între orele 16:00 și 17:00. Luna august este dedicată concediilor, însă din septembrie se revine la același program.

”Orice persoană interesată de activitatea OART și a arhitecților în general sau chiar un beneficiar interesat de un sfat din partea unui arhitect, poate sta de vorbă, de luni până joi, cu un membru al Consiliului Teritorial și cu un jurist. Aceeași regulă se va aplica și pentru Bistrița și Sălaj, unde vor exista puncte de întâlnire cu consilieri OART”,  a precizat Daniela Maier.

OART și-a ales în primăvară noua conducere pentru mandatul 2018-2022. Vicepreședinte pentru legislație a fost numit fostul președinte al filialei, Szabolcs Guttmann, vicepreședinte pe domeniul comunicării a fost numită Daniela Tecău, iar vicepreședinte pentru stagiatură și educație a rămas Dan Domșa.

Daniela Maier, fost vicepreședinte pe imagine al OART timp de două mandate: 2010-2014 și 2014-2018, a organizat și coordonat două ediții ale Bienalei de Arhitectură Transilvania - în 2015 și 2017. Noul președinte al OART este și inițiatorul Scenei Urbane, o serie de proiecte publice apărute în 2012 în Cluj.

Comenteaza