Arobs: criza creşte vânzările de aplicaţii de monitorizare a flotei auto

Arobs: criza creşte vânzările de aplicaţii de monitorizare a flotei auto
Cererea pentru programe de monitorizare a flotei auto şi de automatizare a forţei de vânzări a crescut în primul semestru al anului, potrivit unui raport al companiei clujene de software Arobs Transilvania. Numai comenzile pentru companie sunt estimate să crească cu 30% până la sfârşitul acestui an, potrivit raportului citat.


Compania a dezvoltat un program software prin care flota de maşini a companiilor poate fi urmărită prin sistemul GPS. Numărul clienţilor pentru această aplicaţie a crescut în acest an de la 450 la peste 500, arată directorul Voicu Oprean.

“Pe lângă contextul economic actual, principalul motiv al acestei evoluţii este introducerea variantei de închiriere pe doi sau trei ani a soluţiei. Nu mai este necesară o investiţie iniţială, ci doar plata unui abonament care permite accesul la aplicaţie”, a spus Oprean.

Arobs distribuie sisteme de navigaţie şi creează soluţii software pentru piaţa internă şi externă. Aproape jumătate din cifra de afaceri a companiei, în acest an, ar urma să provină din dezvoltarea de soluţii software pentru piaţa externă, potrivit directorului Voicu Oprean.
Comenteaza