Arobs se pregătește de listarea pe piața principală a bursei după ce și-a redus capitalul social

Arobs se pregătește de listarea pe piața principală a bursei după ce și-a redus capitalul social
| Foto: Facebook - Bursa de Valori București

După reducerea capitalului social, Arobs, cea mai mare companie de tehnologie listată la BVB, este pregătită să facă pasul pe piața principală a bursei.

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată pe Bursa de Valori București, anunță înregistrarea cu succes a reducerii capitalului său social. Prin urmare, noul capital social al AROBS este de 87.129.360,9 lei, împărțit în 871.293.609 acțiuni.

Reducerea capitalului social are loc ca urmare a anularii a 40.101.379 de acțiuni de trezorerie. Aceste acțiuni au fost achiziționate de companie înainte de plasamentul privat și listarea companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București la sfârșitul anului 2021. Acțiunile urmau să fie utilizate în cadrul programului de Stock Option Plan (SOP) pentru angajații AROBS. Deoarece acestea nu au fost distribuite în termen de 12 luni de la data achiziției, anularea lor a fost necesară în conformitate cu legea aplicabilă. Astfel, în urma acestei operațiuni, fiecare acționar AROBS va deține cu 4,6% mai mult din capitalul social al companiei.

„Mă bucur că am finalizat operațiunea de reducere a capitalului social, deoarece era una dintre sarcinile pe care doream să le rezolvăm înainte de transferul acțiunilor AROBS pe Piața Principală a Bursei de Valori București. În perioada următoare, ne vom axa pe finalizarea și publicarea situațiilor financiare auditate conform IFRS pentru anii 2021 și 2022, precum și finalizarea prospectului, ambele activități fiind programate pentru această lună. Astfel, avem în vedere ca până în septembrie, să oferim acționarilor noștri oportunitatea de a tranzacționa acțiuni AROBS pe Piața Principală a Bursei de Valori București,” a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Capitalizare de 882 mil. lei pentru AROBS

Odată cu finalizarea acestei operațiuni, capitalul social al companiei a scăzut cu 4,4%. Capitalizarea de piață a AROBS era de 882 de milioane de lei la data de 13 iulie 2023. AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021.

La începutul acestei luni, tot în vederea transferului pe Piața Principală a BVB, AROBS a anunțat achiziționarea în integralitate a AROBS Pannonia din Budapest, Ungaria, specializată în managementul flotei și dezvoltarea de software la comandă. AROBS Pannonia Software are în prezent mai mult de 20 specialiști și, de la debutul activității sale din 2011, echipa a deservit peste 1.000 de clienți din Ungaria, pe specializarea de management de flotă. Rezultatele financiare ale companiei vor fi incluse în situațiile financiare consolidate ale AROBS Transilvania Software începând cu T3 2023.

Comenteaza