Asigurări de criză la Cluj-Napoca

Asigurări de criză la Cluj-Napoca
Liderul mondial în asigurări, grupul francez AXA, va avea două birouri în Cluj-Napoca, a anunţat ieri Dan Buta, director de vânzări pe România. Planurile gigantului mondial vizează crearea unei reţele de 100 de astfel de birouri în ţara noastră până în 2013, a precizat oficialul AXA Life Insurance (ALI).

Planurile pentru România prevăd punerea în funcţiune a 25 de birouri până la finele acestui an, până la 60-70 în 2012 şi până la 100 în 2013. Primul birou din Cluj-Napoca a fost inaugurat în cartierul Gheorgheni, iar următorul este programat în Mănăştur. "AXA a intrat de-abia din 2006 pe piaţa Europei Centrale şi de Est, însă au urmat achiziţii de companii de asigurări în Ucraina, România şi Rusia. În România, AXA a intrat prin achiziţia unei companii locale, însă vor urma şi altele, iar politica de expansiune va continua.

În ţara noastră se face acum procesul de integrare, care a început din 2010", a declarat Violeta Ciurel, preşedinte al ALI România. Compania încearcă să implementeze în această perioadă în mai multe oraşe ale ţării, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Sibiu, Piatra Neamţ şi Bucureşti, un program de consultanţă pentru părinţi, prin care aceştia pot să acumuleze în timp sumele necesare pentru ca până la împlinirea a 18 ani copiii să aibă asigurate resursele necesare pentru a urma studii universitare sau a demara o afacere.

Grupul AXA este lider global în industria serviciilor de protecţie financiară, rezultând din fuziunea companiilor Mutuelles Unies şi Drouot, în 1982. Acesta are 214.000 de angajaţi, 95 de milioane de clienţi şi a înregistrat venituri de 91 de miliarde de euro în anul financiar 2010.

(D.E.)

 

Comenteaza