Asigurătorul din Florești, menținut în grup. Aegon nu vrea să îl vândă NN Group

Asigurătorul din Florești, menținut în grup. Aegon nu vrea să îl vândă NN Group

Conducerea companiei de asigurări de viață Aegon a anunțat că sucursala sa din România, cu sediul în satul Florești, nu va face obiectul vânzării către grupul NN, așa cum s-a întâmplat cu cele din Cehia și Slovacia. Cu toate acestea, sucursala locală va rămâne subordonată celei din Polonia.

Aegon, concernul olandez de asigurări și pensii private din care face parte Aegon România, a informat că s-a perfectat vânzarea operațiunilor sale din Cehia și Slovacia către NN Group. „Această dezinvestiţie ne va permite să ne eficientizăm prezența geografică și să ne concentrăm resursele pe pieţele noastre cheie“, a explicat Alex Wynaendts, CEO al grupului Aegon.

“Ne bucurăm și suntem mândri că România, alături de alte țări, este considerată importantă ca dezvoltare a Aegon în Europa Centrală și de Est. Ne-am concentrat pe consolidarea parteneriatelor cu Banca Transilvania și Alpha Bank pe produsele de asigurare de viață din portofoliu. Suntem bucuroși că împreună cu partenerii noștri putem oferi acum și servicii pentru sănătate, mai concret servicii de a doua opinie medicală”, a declarat Sînziana Maioreanu, director al Aegon România.

Aegon România, parte a grupului internațional cu acest nume, a încheiat primul semestru din 2018 cu un volum al primelor brute subscrise din activitatea de bancassurance cu partenerii actuali de 40 de milioane lei, în creștere cu 14% față de S1 din 2017. Pentru acest an, reprezentanții Aegon România prognozează o valoare cumulată a primelor brute subscrise de 90 de milioane de lei și țintesc un profit operațional de 15,7 milioane.

La nivel internațional, Aegon a raportat creșteri pentru primul semestru, atingând un venit net de 491 de milioane de euro. Marja de solvabilitate a crescut cu 14% față de finalul lui 2017, ajungând la 215%, pe baza majorării fondurilor proprii. Depozitele nete s-au situat la 3,9 miliarde de euro, față de 3,7 miliarde în aceeași perioadă din 2017. Valoarea profitului brut este de 1,06 miliarde de euro.

Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. 28.000 de angajați oferă servicii financiare pentru 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America. Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. Aegon România are 900.000 de clienți și 130 de angajați.

Rezultatele sale nu se regăsesc în statisticile oficiale ale Autorității de Supraveghere Financiară deoarece Aegon România este sucursală a Aegon Polonia, iar conform legislației în vigoare rezultatele nu sunt în mod explicit prezentate în raport, ci cumulate cu ale celorlalte sucursale active în segmentul asigurărilor de viață.

Cei mai mari asigurători din România în primul trimestru al anului erau Allianz-Țiriac (13,7% din piață), City Insurance (12,5%), Asirom (11,7%), Omniasig VIG (11,6%) și Euroins (9,8%), conform portalului de specialitate 1Asig.

Comenteaza