Asigurătorul german Gothaer pleacă din România

Asigurătorul german Gothaer pleacă din România

Așteptările grupului Gothaer pe piața de asigurări din România s-au spulberat. Compania a anunțat că se retrage din țara noastră, de anul viitor.

"În contextul implementării strategiei Gothaer 2020, grupul Gothaer și-a revizuit în detaliu activitățile din Europa de Est și a decis să își concentreze resursele pe piața germană. Gothaer va dezvolta și implementa o strategie ce vizează o reașezare ordonată a activităților companiei din România, ce va fi anunțată în primul trimestru din 2019.

Polițele în vigoare și dosarele de daună ce pot apărea în perioada de valabilitate a portofoliului existent vor fi administrate în desfășurarea normală a activității societății. Planurile grupului în România sunt și vor continua să fie executate în conformitate cu prevederile legale aplicabile și normele Solvency II, ținând cont de cele mai bune interese ale clienților săi și centrate pe ei în toate activitățile", afirmă conducerea companiei.

“Aceasta nu a fost o decizie ușoară de luat. Gothaer Asigurări Reasigurări a făcut progrese considerabile în ultimii ani, înregistrând ritmuri de creștere ridicată a volumelor de prime și având o echipă dedicată. Apreciem în mod deosebit expertiza echipei de conducere și a întregii echipe. Însă după ce am comparat evoluția pieței în ultimii ani, rezultatele atinse până acum și perspectivele pentru Gothaer Asigurări Reasigurări, a devenit clar faptul că așteptările inițiale ale grupului Gothaer pe piața de asigurări din România vor fi dificil de atins într-o mare măsură”, a justificat Christopher Lohmann, președintele Consiliului de Administrație.

Gothaer Asigurări Reasigurări este subsidiara din România a grupului, una dintre cele mai importante
companii mutuale de asigurări din Germania. Cu 200 de ani de experiență în asigurări, grupul este asigurătorul ales de 4,3 milioane de clienți, gestionând un portofoliu de active de 28 de miliarde de euro și prime brute subscrise anuale de 4,4 miliarde de euro.

În cinci ani de când activează în România, Gothaer Asigurări Reasigurări a plătit 50 de milioane de euro în 32.000 de dosare de daună, respectându-și astfel obligațiile contractuale față de 375.000 de clienți unici, în toate liniile de afaceri, inclusiv garanții și asigurări agricole.

Gothaer este un asigurător în plină dezvoltare, cu 200 de angajaţi şi un volum de prime brute subscrise de 119 milioane de lei. Produsele Gothaer sunt accesibile prin intermediul sediilor din Bucureşti şi din alte oraşe mari din România. 

Filiala din țara noastră a înregistrat doar pierderi în ultimii ani. În 2017, Gothaer România a avut prime brute subscrise de 119 milioane de lei, faţă de 98 milioane de lei în anul anterior şi o pierdere de 23 de milioane de lei, faţă de o pierdere de 34 milioane de lei în anul anterior. 

Primii asigurători din România în primul semestru al acestui an erau Allianz-Țiriac, City Insurance, Omniasig VIG, Asirom și Groupama, potrivit Autorității de Supraveghere Financiară.

Comenteaza