Asociere condusă de Electrogrup, implicată într-un proiect de mobilitate inteligentă

Asociere condusă de Electrogrup, implicată într-un proiect de mobilitate inteligentă

Societatea clujeană Electrogrup va dezvolta, în asociere cu firmele MIS Grup și Drumserv, un amplu proiect de mobilitate urbană inteligentă în Bistrița, de 6 milioane de euro.

Acesta include sistem de management adaptiv al traficului; sistem de supraveghere video inteligentă și de control al accesului; centru de comandă avansat pentru gestionarea sistemelor inteligente; sistem de iluminat cu management inteligent; stații de autobuz modulare și de panouri de informare în stații, computere și display-uri de bord pentru autobuze. Proiectul acoperă și componenta lucrărilor civile necesare implementării sistemelor.

"Va fi o plăcere să demonstrăm, la finalul acestui proiect, că tehnologiile moderne se pot implementa și îmbina cu succes, oriunde. Acest nou pas este o continuare frumoasă a eforturilor noastre de a realiza proiecte integrate care combină diverse verticale inteligente si ne aduce tot mai aproape de obiectivul de a deveni integratorul numărul unu din piața de Smart City din România”, a declarat Dragoș Nedelea, Development Director Smart City & Telecom la Electrogrup.

Prin acest proiect, locuitorii din Bistrita vor beneficia de un transport mai sigur și mai eficient, un trafic mai fluid, cu mai puține congestii, iar autoritățile locale vor putea gestiona cu ușurință, în timp real, toate aspectele ce țin de trafic rutier, transport public și calitatea serviciilor de mobilitate furnizate bistrițenilor.

La începutul anului, Electrogrup a dat startul implementării unui alt proiect de mobilitate urbană inteligentă în Piatra Neamț, pentru modernizare stațiilor de așteptare a mijloacelor de transport public, de 4,3 milioane de euro.

Compania a pornit și dezvoltarea unui sistem inteligent de management al traficului rutier, în același oraș, de 5,5 milioane de euro. Alte proiecte dezvoltate de divizia Smart City sunt o parcare supraetajată, dotată cu soluții smart, în Oradea, și amenajarea pistei și balizajului pentru Aeroportul Ghimbav-Brașov.

Electrogrup proiectează și execută lucrări de modernizare a infrastructurii de mobilitate urbană, în cadrul unui proiect unic în Europa, desfășurat în Câmpia Turzii, de 4,6 milioane de euro.

 

Electrogrup face parte E-Infra, grup de cinci companii active în domeniul infrastructurii de energie și telecomunicații, alături de Netcity Telecom, Direct One, Nova Power & Gas și WESEE, ce reunesc 600 de angajați și generează o cifra de afaceri consolidată anuală de 100 milioane de euro.

loading...
Comenteaza