ATENŢIE la dimensiunea bagajului de mână la cursele Wizz Air, Blue Air, Tarom și Ryanair. Depășirea e pe bani!

ATENŢIE la dimensiunea bagajului de mână la cursele Wizz Air, Blue Air, Tarom și Ryanair. Depășirea e pe bani!
| Foto: alamy

Pentru a nu fi nevoiți să plătiți în plus în momentul îmbarcării sau să renunțați la anumite lucruri din bagaj, este bine să vă informați din timp cu privire la greutatea și dimensiunile bagajelor permise de compania aeriană cu care călătoriți.

Cel mai sigur mod de a afla dimensiunea bagajului pe care aveți voie să îl luați în avion este să intrați pe site-ul companiei aeriene cu care veți zbura, iar acolo veți găsi toate informațiile necesare. Iată o listă a companiilor aeriene low-cost la care românii apelează cel mai des și greutatea bagajelor de mână pe care le puteți lua cu d-voastră în avion. Orice bagaj pe care îl luaţi în cabina de pasageri reprezintă bagajul de mână și intră în prețul biletului.

WIZZ AIR

Dimensiunea maximă pentru bagajul de mână la compania Wizz Air este de 40x30x20 cm, iar greutatea acestuia nu trebuie să depășească 10 kg. Trebuie să încapă sub scaunul din fața dumneavoastră; poate fi o geantă de laptop, o poșetă sau un rucsac mic.

Pentru a aduce încă un „troller” la bord, cu dimensiunile 55 x 40 x 23 cm, vă recomandăm să adăugați WIZZ Priority la rezervare. Dacă faceți acest lucru, vi se permite să aduceți în total două bagaje la bord. Mai multe informații găsiți pe site-ul companiei aeriene: wizzair.com.

BLUE AIR

Aveți dreptul la un singur bagaj de mână care nu poate depăși 10 Kg și dimensiunile 55 cm x 40 cm x 20 cm. Dimensiunile bagajului includ toate accesoriile acestuia (roți, mânere, buzunare exterioare etc). Pentru fiecare pasager va fi acceptată o singură piesă ca bagaj de mână. Poșeta/borseta și aparatura electronică (aparat foto, laptop, ipad, etc.) trebuie introduse în acest bagaj. Excepție fac produsele cumpărate de la magazinele Duty Free, din aeroport, care vor fi prezentate la îmbarcare și vor fi acceptate separat.

Informații despre bagajele care sunt acceptate la cală găsiți pe site-ul companiei: blueairweb.com. Toate informațiile referitoare la tarifare în ce priveşte noua politică de bagaje se află AICI.

RYANAIR

Toți pasagerii au dreptul să aducă la bord un bagaj mic de mână care trebuie să intre sub scaunul din fața dumneavoastră ( 40cm X 20cm X 25cm). Exemplu: geantă de mână, geantă de laptop sau un rucsac mic, cu o greutate de maximum 10 kg.

Dacă ai și un bagaj de mână cu dimensiunile de 55x40x20 cm, conform ultimelor schimbări aceste bagaje vor fi trecute la cală în momentul îmbarcării. Mai multe informații despre politica bagajelor găsiți pe site-ul companiei: www.ryanair.com.

TAROM

În calitate de pasager Tarom aveţi dreptul de a transporta în cabină un bagaj de mână ce nu trebuie să depăşească următoarele dimensiuni: 55x 40x 20cm (lungime x lăţime x înălţime). Exemplu: geantă de mână, geantă de laptop sau un rucsac mic. Greutatea totală a bagajului de mână nu trebuie să depăşească 10 kg. Informații despre bagajul la cală găsiți pe site-ul companiei: https://www.tarom.ro.

Comenteaza