Atenție, șoferi, când alimentați la pompă! Noile denumiri ale carburanților

Atenție, șoferi, când alimentați la pompă! Noile denumiri ale carburanților

Denumirile carburanților de la pompă se vor schimba în întreaga Europă începând cu data de 12 octombrie.

Începând de vineri, șoferii trebuie să fie atenți în momentul în care își alimentează mașinile, deoarece denumirile combustibililor se schimbă.

Astfel, maşinile pe benzină vor folosi carburanţii notaţi cu litera ”E” şi această literă va fi încadrată într-un cerc. Motorina va fi notată cu litera ”B” ce va fi integrată într-un pătrat. Rombul va fi simbolul geometric pentru toţi carburanţii alternativi:

„E” = benzină: Mașinile pe benzină vor fi alimentate cu carburanți de tip ”E”. Iar litera va fi urmată de o cifră. ”E5” se vor numi benzinele clasice, de 95 și 98. ”E10” se  va numi benzina de 95 cu o compoziție de 10% etanol. Iar ”E85” va fi pentru super-etanol. Grafic, tipurile de benzină vor fi încadrate într-un cerc, scrie newsweek.ro.

„B” = motorină: În funcție de procentajul de bio-diesel, motorina o veți găsi sub denumirea B7 și, în viitor, B10. Tot în viitor se va găsi la pompă ”XTL”, adică motorină sintetică. Simbolul grafic pentru motorină este pătratul.

H2 = Hidrogen (simbol grafic, romb);

GNC = Gaz Natural Comprimat (simbol grafic, romb);

GPL = Gaz Petrolier Lichefiat (simbol grafic, romb);

GNL = Gaz Natural Lichefiat (simbol grafic, romb).

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza