Au început lucrările la aparatele de reazem ale podului peste Mureș de pe „lotul muzeu” al Autostrăzii Lugoj-Deva

Au început lucrările la aparatele de reazem ale podului peste Mureș de pe „lotul muzeu” al Autostrăzii Lugoj-Deva
| Foto: Ziarul Unirea

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că a demarat lucrările de repoziționare/înlocuire a aparatelor de reazem la Podul peste râul Mureș, pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

Decizia are la bază faptul că în raportul preliminar al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum de la lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, întocmit de către IPTANA, s-a constatat o funcționare defectuoasă a aparatelor de reazem de la Podul peste râul Mureș acestea fiind ieșite în afara marginii plăcii metalice, către râu.

"Astfel, CNAIR SA a semnat contractul “Repoziționare/înlocuire aparate de reazem la Pod pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 3, km 69+105, peste râul Mureș” cu Societatea TKT Tehnologii și Tensionări în construcții SRL, valoarea contractului fiind de 280.000,00 lei fără TVA. De asemenea, a fost  emis ordinul de începere a lucrărilor și s-a predat amplasamentul constructorului,  lucrările fiind în plină desfăşurare", se arată într-un comunicat al CNAIR.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor este de 20 de zile în, condiții meteo favorabile.

Amintim că CNAIR a semnat contractul pentru Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de artă proiectate și executate în cadrul contractului “Proiectare și Execuție Autostrada Lugoj – Deva, lot 3 km 56+220 – km 77+361”, având o durata de 90 de zile de la Data de Începere a Contractului.

În data de 9 decembrie 2019, a fost transmis Raportul final de Realizare Expertiză Tehnică a lucrărilor de drum proiectate și executate a fost  transmis de către IPTANA.

În prezent, CNAIR analizează raportul final al Expertizei tehnice a lucrărilor de drum și așteaptă raportul final al experizei tehnice a lucrărilor de artă.

În funcție de concluziile și recomandările raportelor finale ale expertizelor, CNAIR va lua o decizie privind finalizarea lucrărilor rămase de executat, în regie proprie sau prin contractarea lor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...