Foto Au început lucrările pe al doilea lot din "Transalpina de Apuseni". Când va fi terminat drumul

Lucrările de modernizare a drumului de 80 km, supranumit „Transalpina de Apuseni”, ce străbate culmi de peste 1.000 de metri în Munții Trascăului, au început în urmă cu un an.

„Transalpina de Apuseni”, unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase drumuri din România, va avea 78,43 de kilometri de drum județean modernizat și va asigura legătura între zona Apusenilor şi Autostrada Sebeş-Turda. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 și va costa 41,6 milioane de euro. 

De câteva zile au început lucrările şi pe lotul 2 în lungime de 36,5 km, iar pe lotul 1 continuă lucrările la rigole ranforsate, poduri şi podeţe, iar în octombrie se vor așterne primii 10 km de covor asfaltic.

”În prima săptămâna a lunii octombrie, vom începe pe lotul 1 primii 10 km de covor asfaltic (de la km 4 - la km14). Au început lucrările şi pe lotul 2, cu terasamente executate pana la km 46 (Valea Barnii). Tot pe lotul 2 se lucrează cu o freză de mare capacitate de la km 57 (la ieşire din Mogoş spre Bucium)”, spune Marius Haţegan, vicepreşedintele CJ Alba, citat de Adevărul.ro.

Drumul va face legătura între Aiud (DN1) și o serie de localități din Munții Apuseni. Va străbate Aiudul de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bârlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bârlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat, unde va face legătura cu DN 74 (în zona Bucium Cerbu). Lucrările au demarat în septembrie 2019 și ar urma să fie finalizate până în 2023.

 

 

Comenteaza