Au lăsat cosmopolitul Cluj pentru Breb, tărâmul de basm din Maramureș: "Noi fugeam de toată aglomeraţia urbană"

Au lăsat cosmopolitul Cluj pentru Breb, tărâmul de basm din Maramureș: "Noi fugeam de toată aglomeraţia urbană"

Roxana şi Florin Vale au dat tot mai cosmopolitul Cluj-Napoca pe pitorescul sat Breb din Maramureş. Şi-au părăsit joburile - ea era designer vestimentar, iar el lucra în vânzări - pentru a readuce la viaţă o serie de case tradiţionale maramureşene, case devenite astăzi pensiuni ce primesc la sânul lor turişti din toată lumea

Ce i-a convins pe cei doi tineri antreprenori să îşi lase viaţa de la oraş pentru a se muta alături de cei doi copii aproape de locul unde se agaţă harta României în cui?

„Am început proiectul (ce a primit numele de «Complex case tradiţionale Casa din Vale Breb» - n. red.) în 2015“, îşi aminteşte Florin Vale. Recu­noaşte că avea în minte, de ceva timp, să încerce să pună bazele unui proiect de acest gen în turism, fiind atras dintotdeauna de Maramureşul istoric. A contat şi faptul că avea rădăcinile într-o zonă apropiată. În 2015 însă, au fost amândoi - atât el, cât şi soţia sa Roxana - pregătiţi să facă acest pas.

„La momentul acela, eu lucram în vânzări, iar Roxana era designer vestimentar. Iniţial am cumpărat un teren în Săpânţa (un alt sat din Maramureş - n.red.), dar n-am putut construi acolo din cauza unor probleme tehnice care nu ne permiteau acest lucru.“

Au vândut terenul la jumătate de preţ şi s-au reorientat către Breb, unde au găsit rapid un alt lot de pâmânt pe care l-au cumpărat cu banii încasaţi. „Locul ne-a plăcut şi a fost de fapt satul unde ne-am dorit încă de la început să ajungem. Aşa a început povestea noastră!“ „Trecerea de la Cluj, de unde veneam, la Breb a fost semnificativă. Vedeam locul ca pe un refugiu, iar noi fugeam de toată aglomeraţia urbană.“ Povestea integrală AICI!

Comenteaza