Auchan: “Sperăm ca dotările de la Polivalentă să fie direcționate spre alte cauze”

Auchan: “Sperăm ca dotările de la Polivalentă să fie direcționate spre alte cauze”

Compania Auchan Retail România (ARR) și-a exprimat speranța ca unitatea de suport medical pe care a finanțat-o la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca să fie folosită ulterior spre alte cauze și nu împotriva coronavirusului.

„Și în acest proiect din Cluj, precum și în cel din Bucureștii Noi, ne-am implicat pentru că am simțit că așa este potrivit să contribuim, să reducem o eventuală supra-aglomerare a spitalelor. Avem puternica speranță că dotările puse la dispoziție nu vor fi niciodată folosite în scopul inițial și că vor fi ulterior direcționate către alte cauze”, a declarat Ioana Toșa, director regional al Auchan Retail România.

Lucrările de amenajare de la Cluj au fost realizate în două săptămâni, iar 40 de companii și 400 de voluntari  au răspuns solicitării de susținere și solidaritate lansată de Auchan. La mijlocul lunii aprilie, ARR a demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru tratarea cazurilor de coronavirus la Cluj.

Sala a fost transformată temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu coronavirus, asimptomatici sau cu forme ușoare, cazurile medii și grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești aflate în linia întâi în lupta împotriva Covid-19.

Spațiul găzduiește 358 de paturi, zone de luat masa pentru cadre medicale și zonă de tratament. Logistica pusă la dispoziție va rămâne în proprietatea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. Sala Polivalentă este o resursă logistică de ultim resort, inclusă în ultima linie în planul strategic medical de reorganizare a asistenței spitalicești din județ, care se speră să nu fie necesar a fi operaționalizată.

Pentru Auchan, aceasta este cea de-a doua unitate de suport medical predată autorităților locale, după ce împreună cu Leroy Merlin a inițiat organizarea unui centru similar și în capitală. Unitatea Bucureștii Noi a fost realizată în 19 zile cu sprijinul a peste 50 de companii și a fost preluată de Departamentul de Situații de Urgență și de Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.

Comenteaza