Austriecii de la Erste și-au adus manager de la BCR, școlit la Cluj

Austriecii de la Erste și-au adus manager de la BCR, școlit la Cluj
Licențiatul UBB a ocupat funcții de conducere în Europa Centrală și de Est | Foto: ZF

Horia Braun-Erdei, licențiat al Facultății de Științe Economice Cluj, a fost numit în poziția de președinte executiv al Erste Asset Management (EAM) România.

Economistul de 42 de ani este specializat în managementul investițiilor, cu o carieră de 20 de ani în industria financiară, dintre care 10 în administrarea fondurilor, ocupând funcții de conducere în Europa Centrală și de Est.

În prezent economist-șef al Băncii Comerciale Române (BCR), acesta este membru al Consiliului de Supraveghere al EAM România din 2018. Fostul CEO al EAM România, Dragoș Neacșu, s-a dedicat unor planuri personale.

“Am dori să îi mulțumim lui Dragoș Neacșu pentru realizările și dăruirea arătate la EAM România și îi urăm tot ce este mai bun în cariera sa viitoare. Sunt convins că venirea lui Horia Braun-Erdei de la BCR, partenerul nostru principal în România, ne-a adus în echipă o persoană cu capacități puternice de management și o viziune strategică clară pentru managementul activelor din România. Horia se va asigura că EAM România își va păstra drumul său de succes”, a declarat Heinz Bednar, CEO al Erste Asset Management.

Schimbarea este preconizată pentru 1 noiembrie și este condiționată de autorizarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară. BCR, membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajați deservesc 16,2 milioane de clienți în Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia.  În 2018, Erste Group deținea active de 236 de miliarde de euro și înregistra un profit net de 1,79 miliarde.

Comenteaza