Austriecii de pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeș - Turda devin dezvoltatori imobiliari

Austriecii de pe lotul 4 al Autostrăzii Sebeș - Turda devin dezvoltatori imobiliari
Austriecii de la Porr Construct vor trece de la drumuri la hoteluri

Compania cu capital austriac Porr Construct, care a finalizat lotul 4 al Autostrăzii Sebeș - Turda, intră pe piața dezvoltărilor imobiliare din România prin două proiecte hoteliere în București, cu 410 camere, și analizează potențiale investiții în zona de sănătate privată. 

Porr Construct a intrat în două parteneriate distincte, cu investitori străini, de tip 50%-50%, prin care anul acesta așteaptă să înceapă dezvoltarea unui hotel de 4* în zonă de afaceri Pipera și să transforme o veche clădire de birouri din centrul Bucureștiului tot în hotel de 4*.

Cele două hoteluri vor fi operate de branduri internaționale, conform Romanian Hospitality. Klaus Bleckenwegner, director general al Porr Construct, a declarat că partea proprie de investiție se ridica la 50 de milioane de euro, iar în total va fi aproape dublu. Unul dintre hoteluri va avea 230 camere, iar celălalt, 180 de camere.

Porr Construct a lucrat la lotul 4 al Autostrăzii Sebeș - Turda (A10), pe ruta Mirăslău - Turda (16 km), dat în folosință în iulie anul trecut, odată cu lotul 3. Lucrarea Porr a costat 470 de milioane de lei. În mai 2018 pe această porțiune s-a înregistrat o alunecare de teren, fiind necesară intervenția mai multor echipe pentru a stabiliza zona. 

Lotul 3 din A10, Aiud - Mirăslău (13 km), a fost finalizat de italienii de la Tirrena Scavi, cu 420 de milioane de lei, fără TVA. Loturile 1 și 2 din această autostradă urmează să fie funcționale din acest an, potrivit promisiunilor Ministerului Transporturilor. 

Compania austriacă s-a clasat pe locul patru în topul general al antreprenorilor din România în 2017, realizat de agenția IBC Focus, cu afaceri de 378 de milioane de lei, dar cu o pierdere netă de 34 de milioane. Porr avea un efectiv de 280 de angajați. Primele trei poziții în top au fost ocupate de Strabag, CON-A și Bog-Art. 

Vezi Topul antreprenorilor generali

Comenteaza