Austriecii vor moderniza producția de la Sanex cu 2 milioane de euro

Austriecii vor moderniza producția de la Sanex cu 2 milioane de euro
Producătorul de plăci ceramice a avut vânzări mai mari în anul pandemiei

Grupul austriac Lasselsberger va aloca 2 milioane de euro în acest an pentru investiții în liniile de fabricație de la fabrica Sanex din Cluj-Napoca.

Pentru acest an, Lasselsberger Ceramics România (LCR), compania-mamă a Sanex, vizează creșterea calității produselor, eficientizarea activității logistice în interiorul fabricii prin două linii complet automatizate de sortare, diminuarea consumului de energie prin sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

Grupul LCR, producătorul plăcilor ceramice Cesarom, format din Sanex Cluj și Lasselserger, a înregistrat în 2020 o creștere a afacerilor de 10% comparativ cu anul precedent, iar profitul grupului s-a dublat.

Volumul de gresie și faianță comercializat s-a ridicat la 8 milioane mp, în creștere cu 4%. Exportul de produse a atins nivelul înregistrat în 2019 și reprezintă 5% din afacerile totale, cele mai dinamice piețe externe fiind Austria, Bulgaria, Cehia, Islanda, Republica Moldova, Suedia și Ungaria.

„Suntem încrezători că 2021 ne va aduce rezultate mai bune decât anul trecut, cererea fiind pe un trend crescător. Această majorare va fi susținută și de expansiunea construcțiilor noi în principalele orașe din țară, dar și de creșterea interesului pentru renovări după perioada de pandemie”, a declarat Petrișor Grindeanu, director general al Lasselsberger Ceramics România.

Românii care au achiziționat plăci ceramice Cesarom în 2020 au alocat un buget care a variat între 2.500 și 3.500 de lei, de la 1.500 de lei în 2019. Creșterea bugetului vine ca urmare a măririi suprafețelor placate și a înclinației românilor către produse de o calitate superioară.

Conform cercetării LCR, o influență importantă asupra bugetului alocat o generează puterea economică a orașului de reședință și gradul de informare asupra caracteristicilor tehnice și funcționale ale gresiei și faianței. În topul regiunilor cu cele mai multe vânzări pentru Cesarom s-au situat București, Ardeal și Moldova.

Produsele Cesarom se fabrică la Sanex, companie care a devenit membră a grupului austriac Lasselsberger, lider în producţia europeană de plăci ceramice (gresie, faianţă şi decoruri ceramice). Capacitatea de producţie a Sanex se ridică la 8 milioane mp anual. Competitorii săi naționali în domeniul fabricării plăcilor și dalelor de ceramică sunt Ceramica (Giurgiu), Ge-Mar-Mal (Argeș), Simterac (Bihor), King Pavaj (Constanța.

Comenteaza