Automotoare din Paris modernizate la Cluj de Remarul 16 Februarie

Automotoare din Paris modernizate la Cluj de Remarul 16 Februarie
Trenurile automotoare electrice din inox, pe care Franţa vrea să le scoată din uz până în 2015, au ajuns în România, unde sunt modernizate de compania Remarul 16 Februarie, fiind apreciate de călători, informează cotidianul francez 20 Minutes.

Acestea sunt folosite în Franţa pentru a transporta călătorii în suburbiile Parisului şi au început să fie înlocuite în urmă cu şase luni. 32 de astfel de garnituri au fost cumpărate din 2004 de către CFR. “Până acum am modernizat 34 de garnituri, cele mai recente au fost livrate către CFR în martie”, spune preşedintele Consiliului de Administraţie al Remarul, Marta Aurori.

 

Ea a precizat că preţurile garniturilor variază în funcţie de gradul de uzură, dotări, modernizările necesare. Conducerea Remarul ar fi dispusă să mai preia astfel de garnituri dacă s-ar oferi ocazia, a menţinat Aurori. Garniturile franceze au fost puse în circulaţie pe relaţia Cluj-Napoca - Dej - Bistriţa-Năsăud, în Braşov, Suceava şi Bucureşti.

 

“Am convins autorităţile române că trebuie să le cumpere deoarece este o ocazie”, a afirmat Cătălin Iosub, oficial în cadrul CFR, pentru 20 Minutes, citat de Mediafax. La Remarul, banchetele din imitaţie de piele sunt înlocuite cu fotolii individuale de culoare roşie, materialele din interior cu elemente din sticlă, fiind instalate sisteme de sonorizare, climatizare şi electrice noi.

 

 Potrivit CFR, costul modernizărilor se ridică sub un milion de euro, spre deosebire de 4-6 milioane cât costă un tren nou. 20 Minutes notează că pasagerii români par a fi mulţumiţi, iar CFR precizează că trenurile automotoare consumă de 10 ori mai puţin faţă de o locomotivă obişnuită.

 

Comenteaza