Autostrada Cluj - Zalău va avea cel mai lung tunel rutier din România

Autostrada Cluj - Zalău va avea cel mai lung tunel rutier din România

Ministerul Transporturilor va declanșa exproprierile pentru construirea tunelului Meseș de pe Autostrada Transilvania (A3). Va avea 2,89 km și va fi cel mai lung tunel rutier din România.

Prin proiectul de act normativ se propune aprobarea amplasamentului lucrării de utilitate publică de interes național, conform Economica.net. E vorba despre secțiunea 3B - tunel rutier cu profil de autostradă în zona Meseș, situat în localitatea Românași (județul Sălaj) - din cadrul Autostrăzii Brașov - Târgu-Mureș - Cluj - Oradea.

Proiectul de act normativ prevede despăgubiri de 8.346 de lei pentru șase imobile cu o suprafață totală de 5.859 mp. Noul tunel urmează să fie scos la licitație pentru proiectare și execuție până în 30 iulie, conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea estimată a contractului pentru tunel este de 987 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, acesta urmând să fie semnat în aprilie 2021, dacă nu vor fi contestații, potrivit estimărilor CNAIR. Dacă lucrurile vor decurge conform noilor planuri, tunelul ar trebui finalizat în 2024.

Comenteaza