Aveți datorii neachitate la Fisc? Băncile pun din nou în aplicare popririle suspendate de pandemie

Aveți datorii neachitate la Fisc? Băncile pun din nou în aplicare popririle suspendate de pandemie
| Foto: activenews.ro

În martie 2020, odată cu intrarea în stare de urgenţă, Guvernul a decis să suspende toate popririle şi executările silite în cazul celor care nu şi-au achitat dările către stat.

Măsura, aplicată populaţiei şi firmelor, a fost valabilă până pe 25 decembrie. După această dată, popririle au fost reluate, transmite site-ul Stirileprotv.ro.

Oficialii ANAF nu au anunţat câte persoane se află în această situaţie. Spun însă că „popririle efectuate de instituţiile de creditare au fost comunicate de către ANAF înainte de declanşarea stării de urgență”.

Specialiştii din bănci estimează însă că mii de romani ar putea avea probleme. Băncile şi-au înştiinţat clienţii care erau datori Fiscului prin mesaje, iar unele au pus informări inclusiv pe site-urile proprii.

Dacă vă aflaţi în situaţia de a avea conturile blocate, trebuie să ştiţi că unele încasări nu pot fi poprite. Este vorba despre alocaţiile de stat, indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele sociale, bursele, diurnele. Procesul de blocare al sumelor este însă automat, aşa că este posibil să fiţi nevoiţi să faceţi dovada sursei acestor venituri.

Şi pentru datoriile către primării - taxe şi amenzi neplătite - conturile bancare pot fi blocate.

Comenteaza